Uge 30 2024 Banner

Vi kan så meget, når vi gør det i fællesskab

Hvorfor rejse væk, når der er fantastiske sommeroplevelser lige i baghaven. I Uge 30 skaber Gl. Rye en ferieuge, hvor alle i landsbyen spiller en vigtig rolle og skaber oplevelser for og med hinanden. 

Hvor foreningsliv, fritidsliv, erhvervsliv og kulturliv smelter sammen. Hvor der er plads til, at den erhvervsdrivende kan booste sin forretning, at kunstneren kan udbrede sin kunst, at sportsentutiasten kan dele sin passion med andre og at nytilflytteren kan møde sine nye naboer. Fællesskabet er overligger og det, vi stræber imod. 

Hvis Uge 30 kan gøre det endnu bedre at bo og leve i og omkring Gl. Rye, er Uge 30 en succes. Og om det er nye relationer, sjove oplevelser, en bedre økonomi eller flere medlemmer i foreningen, der gør forskellen for den enkelte, er underordnet. Vi tror på, at der er plads til det hele.

Det startede som en hjælp til Gl. Ryes virksomheder

Idéen til Uge 30 opstod i marts 2020, da vi i den tidlige “Corona-tid” brainstormede på, hvordan Gl. Ryes hårdt ramte freelancere og små virksomheder kunne få gang i butikken igen. 

Siden er konceptet blevet udviklet, så alle i Gl. Rye sogn - på hobbyplan eller som professionel - kan udbyde aktiviteter, med eller uden betaling. Vi tror på, at begge dele har noget helt særligt at bidrage med.

Hvem står bag Uge 30?

Initiativet er taget i kontor- og arbejdsfællesskabet Transistor, hvor en gruppe på syv lokale ildsjæle i 2020 og 2021 arbejdede som styregruppe og koordinerende kraft.

Siden har det været en skriftende initiativgruppe, som hvert år etableres af nye og gengangere, som synes det er sjovt at skabe rammerne for denne uge.

Læs mere under FAQ-en Hvem står bag Uge 30?

Som medskaber i Uge 30 fik jeg mulighed for at prøve et koncept af, som jeg længe har tænkt på. Nu er jeg klar til at gøre det i en mere professionel sammenhæng.

— Medskaber

Tilmeld en aktivitet

Har du en aktivitet, workshop eller andet, du gerne vil lave i Gl. Rye i Uge 30?

Så tøv ikke med at melde dig til.

Ja tak! Jeg vil være medskaber!

Udfyld tilmelding »

Jeg har 1.000 spørgsmål!

Hvis det er spørgsmål om Uge 30 i Gl. Rye, kan vi hjælpe.

Tjek vores FAQ, og hvis du ikke finder svar dér, så udfyld denne formular, og vi svarer hurtigst muligt. 

Vi har allerede svaret på en hel del

Gå til spørgsmål/svar »

I Uge 30 eksploderede mit kendskab til de mennesker jeg bor i landsby sammen med. Fra 0 til 100 på en uge. Det er helt usædvanligt, og jeg er meget taknemmelig.

Jeg kan ikke forestille mig nogen anden 'samværsform', hvor jeg kommer så meget omkring i min landsby, så mange forskellige steder og møder mennesker i så mange forskellige sammenhænge - og hvor vi alle åbner os selv, vores interesser og vores hjem for hinanden.

— Deltager

Morgensang Fredag Anders Foss

Hvad foregår der i Uge 30?

Alt muligt! Første år, i 2020, var der godt 60 aktiviteter rundt omkring i byen over de fire dage, Uge 30 forløb over. 

Tjek sidste års aktiviteter ud. Er der én, der bare skal gentages i år, så prik til arrangøren. Eller endnu bedre; du kan også tilmelde dig med din egen aktivitet!

Aktiviteter 2020 »

Jeg er ikke i tvivl om, at det er tiltag som Uge 30, der er med til skabe og styrke sammenholdet i en landsby som vores.

— Deltager

Uge 30 i Gl. Rye var en virkelig god måde for min familie og mig, som tilflyttere, at møde andre folk fra byen i nogle rigtig fede rammer.

— En tilflytter i 2020