Kristian og dreng

Hold sommerferie hjemme i Gl. Rye i uge 30

ti. d. 18. maj 2021 kl. 08.00

Vi inviterer jer alle at skabe en sommerferie-uge med masser af spændende indslag. Helt ligesom succesen sidste år.

"I Uge 30 eksploderede mit kendskab til de mennesker jeg bor i landsby sammen med. Fra 0 til 100 på en uge. Det er helt usædvanligt, og jeg er meget taknemmelig. Jeg kan ikke forestille mig nogen anden 'samværsform', hvor jeg kommer så meget omkring i min landsby, så mange forskellige steder og møder mennesker i så mange forskellige sammenhænge - og hvor vi alle åbner os selv, vores interesser og vores hjem for hinanden."

Citatet, fra en af sidste års deltagere i Uge 30 fortæller alt. En vidunderlig tradition blev kickstartet, og målet med Uge 30 er netop at styrke fællesskabet og give gode oplevelser til hinanden.

Hvorfor rejse ud for at finde spændende mennesker og eksotiske begivenheder, når vores nabohaver er fyldt af det samme? Kort sagt: Ferie med hinanden lige her, hvor vi bor.

Sidste år bød på mere end 60 forskellige aktiviteter. En ferie med masser af store og små aktiviteter, workshops, foredrag, guidede ture, musik, sport, leg og en masse hygge. En ferie med alt det bedste skabt af os, der bor i og omkring Gl. Rye.

Lad os igen i år bruge ugen på at lære hinanden bedre at kende og dele ud af det, vi hver især brænder for eller er gode til. Lad os igen skabe en ferieuge med et væld af oplevelser - for os selv og for hinanden. Lad os gentage succesen.

Igen i år er der masser af plads til både frivillige “gratis”-arrangementer og initiativer, som har lidt mere kommercielt præg. Det er suverænt medskaberne selv, der beslutter indholdet, og der er (næsten) ubegrænsede rammer for aktiviteterne.

Nye ideer og tiltag

Tilbagemeldingerne fra sidste års Uge 30 er helt entydige. Det var en stor succes, men alligevel er der altid plads til udvikling og forbedring.

I år vil der være masser af gentagelser, men også nye initiativer og nye aktiviteter. Alle dage starter med fælles morgensang og morgenhygge, og vi ved, at flere glæder sig til at gentage deres aktiviteter fra sidste år - fx minigolf og vandkamp.

Nye aktiviteter på tegnebrættet

Udover de mange aktiviteter, som gentages (med stor succes), sprudler byen allerede nu af idérigdom og kreativitet. Der er masser af nye aktiviteter på tegnebrættet, og i flæng kan nævnes:

 • Live-rollespil
 • DIY skumvåbenworkshop
 • Gigantisk dåseskjul
 • Macrame planteophæng-workshop
 • Insekt-/bihoteller - familieworkshop
 • NERF-krig
 • Kanotur med madpakke- og fiskestop
 • Banan-is-café
 • Børnebod med hjemmelavede madvarer
 • Stormester
 • BeerChoir
 • Børnediskotek
 • Springstævne for kæpheste og ryttere
 • Yoga og drinks

Nu fra onsdag til søndag

Vi udvider med en ekstra dag, så Uge 30 bliver fra onsdag d. 28. juli til søndag d. 1 august. Søndag slutter vi af med (lidt) fælles oprydning og formentlig også noget underholdning til at forsøde det sure lidt.

Overnatning, mere basecamp og brug for frivillige hænder

I initiativgruppen brygger vi på at lave mulighed for overnatning, hvis der kommer gæster udefra, eller hvis nogen i byen har lyst til at overnatte væk hjemmefra. Vi arbejder på at udvikle et mini airbnb-system, hvor man kan stille sin have, campingvogn eller et værelse til rådighed for gæster.

Vi arbejder også på at skabe endnu mere plads til “bare at være” og hygge sig med hinanden mellem aktiviteterne. Vi planlægger at lave en hyggelig basecamp ved Hall of Drums, hvor vi forhåbentlig kan servere vådt og tørt alle dage i løbet af ugen. Det kræver dog ekstra hænder for at kunne lykkes, så initiativ, ideer og arbejdskraft modtages med kyshånd.

Som medskaber i Uge 30 fik jeg mulighed for at prøve et koncept af, som jeg længe har tænkt på. Nu er jeg klar til at gøre det i en mere professionel sammenhæng.

— Medskaber

Uge 30 i Gl. Rye var en virkelig god måde for min familie og mig, som tilflyttere, at møde andre folk fra byen i nogle rigtig fede rammer.

— En tilflytter i 2020